معرفي دوربين مداربسته واي فاي WiFi

ساخت وبلاگ

معرفي دوربين مداربسته واي فاي WiFi

بسياري از مردم اين روزها به دنبال دوربين مدار بسته با قابليت WiFi به عنوان يک راه حل امنيتي براي مکان مورد نظر خود هستند. اما دقيقا دوربين مدار بسته WiFi به چه نوع دوربيني گفته مي شود و مناسب براي چه کاربري هايي است. در ادامه به معرفي آن مي پردازيم

قبل از هر توضيحي بايد بدانيد که دوربين هاي مداربسته واي فاي تنها از دسته دوربين هاي تحت شبکه هستند و دوربيني با عنوان دوربين آنالوگ واي فاي وجود ندارد. دوربين هاي مداربسته معمولي تحت شبکه عمل ارسال تصاوير به مانيتور يا دستگاه ضبط را از طريق کابل هاي شبکه (CAT5 و CAT6) انجام مي دهند.

اما در دوربين هاي واي فاي هر چيزي که دوربين را قادر مي سازد تصاوير را از طريق يک شبکه انتقال دهد، در داخل دوربين ساخته شده است. اين دوربين هاي مداربسته از طريق شبکه واي فاي تصاوير را براي شما ارسال مي کنند. همچنين مي توانيد با تعبيه يک مودم در محل سيگنال تصاوير را از طريق اينترنت دريافت نمائيد بدين ترتيب در هر کجا که هستيد با اتصال وسيله الکترونيکي خود مانند موبايل، تبلت و … به اينترنت امکان دسترسي به تصاوير را داريد.  به دليل اينکه تمامي عمليات ارسال و دريافت تصاوير بوسيله سيستم شبکه يا اينترنت انجام مي شود ديگر نيازي به کابل کشي وجود ندارد و در صورت لزوم، عمل کابل کشي تنها براي برق رساني انجام مي گردد.

 

 

دوربين واي فاي (WiFi) چيست؟

دوربين هاي مداربسته آنالوگ قديمي تصاوير را از طريق يک کابل کواکسيال به يک مانيتور يا دستگاه DVR انتقال مي دادند. از سوي ديگر، دوربين هاي تحت شبکه نيز داده هاي ويدئويي را از طرق مختلفي مانند کابل شبکه، شبکه داخلي (Etheet) و يا اتصال Wifi منتقل مي کنند. به دليل محدوديت هاي کابل کشي برخي ها علاقه مند به دوربين مداربسته  WiFi يا بي سيم هستند. از اين رو در اين مقاله قصد داريم درباره دوربين مداربسته واي فاي صحبت کنيم.

تفاوت دوربين مدار بسته واي فاي و Wireless

بسياري از افراد دوربين مداربسته واي فاي را با بي سيم يکسان مي دانند. اما بايد بدانيد که دوربين هاي با تکنولوژي واي فاي در واقع زيرمجموعه اي از دوربين هاي مداربسته بي سيم هستند. زيرا تکنولوژي بي سيم يا وايرلس در برخي از دوربين هاي آنالوگ قديمي نيز وجود دارد. دوربين هاي آنالوگ بي سيم از شبکه و امواج راديويي در يک فرکانس مشخص در محدوده 2.4 يا 5.8 مگاهرتز براي ارسال تصاوير استفاده مي کنند و امکان استفاده از شبکه واي فاي را ندارند. اما در دوربين هاي واي فاي ارسال اطلاعات تحت پروتکل استاندارد WiFi انجام مي شود که از امنيت بيشتري برخوردار بوده و امکان تداخل در آن نيز کمتر است.

نحوه عملکرد دوربين مداربسته WiFi

پس از نصب دوربين براي مشاهده تصاوير کافي است از يک گيرنده استفاده کنيد. اين گيرنده مي تواند يک لپ تاپ، PC، موبايل و يا سرور باشد. در صورت استفاده از لپ تاپ کافي است سيگنال تصاوير را در شبکه واي فاي شناسايي کرده و با نرم افزار هاي ويژه آن را در لپ تاپ خود مشاهده نماييد. در صورت استفاده از سرور نيز نيازمند نصب يک اکسس پوينت مانند يک دانگل و مودم هستيد. اکسس پوينت مانند يک دستگاه سوئيچ بي سيم عمل کرده و اطلاعات را از چند دستگاه دريافت و به دستگاه ضبط (سرور) منتقل مي کند.

بيشتر بخوانيد:

سوييچ اچ ار يو اي     دوربين داهوا   

 

برد دوربين مداربسته  WiFi

فرمول يا روش خاصي براي به دست آوردن برد ارسال اطلاعات در دوربين هاي WiFi مخصوصا در محيط هاي داخلي وجود ندارد. اما شرکت هاي توليد کننده دوربين هاي مداربسته واي فاي محدوده اي را که به صورت تجربي بدست آمده براي دوربين ها تعريف مي کنند. اين محدوده براي دوربين هاي WiFi در محيطهاي داخلي بين 20 تا 50 متر و در محيط هاي خارجي بين 100 تا 200 متر است. البته بايد توجه نمود که موقعيت مکان نصب نيز تاثير بسزايي در ميزان برد اين دروبين ها دارد. پس بهتر است سعي شود دوربين در فاصله اي به مراتب نزديک تر از برد مفيد آن نصب گردد.

چرا از دوربين وايرلس استفاده کنم ؟

در بسياري موارد به دلايل متعددي امکان کابل کشي نيست. به عنوان مثال ممکن است مستاجر باشيد و اجازه کابل کشي نداشته باشيد. در اين صورت دوربين واي فاي بي سيم بهترين انتخاب است. همچنين ممکن است کابل کشي باعث به هم ريخته شدن طرح داخلي ساختمان شود. از اين رو مي توانيد از اين دوربين ها در آسانسور، منازل مسکوني و يا شرکت ها استفاده کرد.

 از سوي ديگر تصاوير دوربين بي سيم به راحتي از بستر واي فاي منتقل مي شود. بنابراين در زمان بسيار کمي تمامي دوربين ها را مي توان نصب و راه اندازي کرد.

پهناي باند دوربين مداربسته واي فاي

يکي از مشکلات بزرگ دوربين هاي مداربسته WiFi محدوديت استفاده از پهناي باند در آنهاست. اغلب دوربين هاي مداربسته WiFi در بهترين حالت کارکرد از ريت ارتباط 11n پشتيباني مي کنند. اين بدان معناست که تنها امکان ارسال اطلاعات تا حجم 150Mbs ميسر است. بنابراين مي توان اين طور نتيجه گرفت که اين دوربين ها براي بستر سازي هاي بزرگ با تعداد دوربين بالا و يا اتصال تعدادي دوربين با رزولوشن بالا مناسب نيستند. زيرا هر چه رزولوشن دوربين بالاتر باشد حجم تصاوير ارسالي نيز افزايش مي يابد.

تفاوت دوربين مدار بسته واي فاي و بي سيم (Wireless)

در بسياري از منابع دوربين واي فاي را همان دوربين مداربسته بي سيم معرفي مي کنند. اما لازم به ذکر است که دوربين هاي واي فاي در واقع زير مجموعه اي از دوربين هاي مداربسته با تکنولوژي بي سيم هستند. زيرا برخي از دوربين هاي آنالوگ قديمي نيز داراي تکنولوژي بي سيم يا وايرلس مي باشند.

اين دوربين ها براي ارسال تصاوير از امواج راديويي در يک فرکانس مشخص و در محدوده 2.4 يا 5.8 مگاهرتز استفاده مي کنند. اين دوربين ها قابليت استفاده از شبکه واي فاي را ندارند. اما در دوربين هاي مداربسته واي فاي ارسال اطلاعات از طريق پروتکل استاندارد Wifi انجام مي شود. به همين دليل ارسال و دريافت اطلاعات از امنيت بيشتري برخوردار بوده است. همچنين احتمال تداخل نيز در آن ها کمتر است.

براي مطالعه بيشتر: دوربين تياندي دوربين hares     شرکت هايک ويژن

 

کار...
ما را در سایت کار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاووسی فر dsttudentt بازدید : 165 تاريخ : جمعه 31 تير 1401 ساعت: 11:41

لینک دوستان

خبرنامه